Pazartesi, Ocak 16, 2017

BEKLENTİ DAİMA YARALAR

BEKLENTİ DAİMA YARALAR

''Beklenti daima yaralar'' demiş Shakespeare ..
Nedir bu beklentiler?

Beklenti kavramı hayattan beklenti kavramı ile karıştırılmamalıdır, kişisel ilişkiler bazında bir zehir olan beklentiden söz etmekteyiz. İlişkilerde beklenti zehri daha sonra insanımsılara özgü tepkileri de doğurur; örneğin hayal kırıklığı, kırgınlık, burukluk hatta çocuk gibi küsme vs... Beklentinin büyüklüğü tepkinin de büyümesine sebep olur. İnsanımsı için 'Bu budur' durumu söz konusu olduğu için her koşulda belli dozda beklentisi vardır. Bu beklentilerin karşılanmaması sonucu kişi sızlanmaya başlar, kimileri alınır, kimileri küser, kimileri ise bayağılaşarak bir zaman değe verdiklerine kin besler.
Aslına bakarsanız ben ilişkilerimde her zaman beklenti içine girdim. Tabii ki istemeden. Beklentilerin yaralayacağını biliyordum, buna rağmen ister istemez beklentiye girdim. Ne kadar komiğiz değil mi? Bazen  atraksiyonlu bazense çocuk gibiyiz. Beklentimiz karşılanmadığında, beklediğiniz davranışlar karşı taraftan gelmediğinde çocuk gibi küseriz. Hemen ilişkiye olan güvenimiz, karşı tarafa olan umudumuz yeni açmaya çalışan bir fidanın rüzgâra dayanamaması gibi kırılıverir.Bir ilişkide beklentileriniz ne kadar çoksa, o ilişkinin yıkılma vaadesine o kadar çabuk yaklaşırsınız.

Yaşadığım ilişkilerde hep bir beklenti içine girdim ve sonu hüsran oldu.Çünkü beklediğim hiçbir şey ama hiçbir şey olmadı! Bırakın listeyi, o listeden 1 tanesi dahi yapılmadı. 
Bu yüzden size beklentisiz olun diyemem, demem. Ama o kontrolü kaybetmeyin diyebilirim. Aksi takdirde beklentilerinizi bir insana bağlayınca beklenmedik duygu ve değişimleri ve ani hayal kırıklıkları peşinizi bırakmayabilir Karşınızdakini ve sizi mutsuz etmeyecek bir hayat için beklentilerinizi azaltmalısınız..

Beklentisiz bir hayat dileğiyle..

Kırmızıbaşlıklıçocuk
16 Ocak 2017
23:21

0 yorum:

Yorum Gönder