Perşembe, Ocak 05, 2017

Eşcinsellik ve sadakat


Eşcinsellik ve Sadakat

Herkes yılbaşı için dilek diler ya da en azından içinden keşke şu, bu olsaydı diye geçirmiştir. Bense 3 yılın yanlızlığında hep aynı şeyi diledim.

''Tanrım! Beni sevecek, sadakat gösterecek, aklı üreme organına çalışmayacak gönlü güzel, yüreği güzel bir insan evladı..''
Tam 3 yıl boyunca hemen hemen her gün diledim. Fakat hiçbir zaman bu dileğe kavuşamadım. Gelenler ya seks amaçlı idi, yahut anlık heyecan arayan güruhlar idi. Eşcinseller sadakatli midir? Eşcinseller sürekli sex mi düşünür? Eşcinseller neden uzun zaman ilişki düşünemez? Bu tür sorulara cevap verebilmek için sanırım biraz konuyu açmakta yarar var.

Eşcinsellik evren varolduğundan beri insan hayatında varolan birşey. Peki ama en az heteroseksüel toplum kadar eski olan homoseksüel toplum neden ilişki konusunda bu kadar gelişemedi? Ülke politikaları mı? Din dogmaları mı? Sosyal baskı mı?

Üzgünüm bayım!
Üzgünüm!

Hiç birisi değil! Hepsinin suçlusu biziz aslında. Hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz. Hepimiz sevgi arıyor, fakat hepimiz aynı anda sex arıyoruz. Peki bu ikisi bir kişide birleşemez miydi? Sanıyorum ki cevap ''Her gün aynı yemek yenmez'' olacak.  En baskıcı ülkelerde dahi, eşcinsel sex yaşanabiliyorken, eşcinsel ilişki hiç yaşanmıyor nedense.  Bunun suçlusu gerçekten de devlet, din, toplum 3'lüsü mü?

Üzülerek söylüyorum bayım ; Hayır! Bunun sebebi bitmek bilmeyen şehvetimiz.

Arkadaşlarımla oturmuş eşcinsellik ve sadakat üzerine muhabbet ediyorduk. Birden arkadaşın bir tanesi, eşcinsellerin sevgili olamayacağını, sex'ten öteye gidemeyeceğine dair bir demeç verdi. Pasif gaylar'ın penisten, aktif gaylar'ın popo'dan vazgeçemeyeceğini, hergün aynı bedenin sıkıcı geleceğini bu sebeple sabit bir kişiyle ilişkinin mümkün olmayacağını iddia etti.
Haklı mıydı tezinde?
Belki de haklıydı. Şehvet ki, kaç devleti birbirine düşürdi bir kadının iki bacak arası yüzünden. Bu da mümkündü pek tabii.

Ama bakış açısı sürekli cinsellikten gidiyor, duygusallıktan bahseden nedense hiç mi hiç yok. Kimse mi eşcinsel ilişkiyi başaramamış? Hayır bayım hayır. Başaranlar var elbette..
Kimse Cheyenne Jackson ve Jason Landau çiftinden, Neil Patrick Harris ve David Burtka çiftinden, Elton John ve David Furnish çiftinden,  Ellen DeGeneres ve  Portia de Rossia çiftinden bahsetmez bile..

Peki bu kişilerin ilişkileri sex'e mi bağlı? Bu kişiler sex için mi birlikteler? Hayır bayım hayır! Aslında herkes sevebilir. Sorun şurda ki, hiç kimse böyle bir şeyin olacağına inanmıyor. Ortada dönen bir kehanet var sadece. Halbuki kaç kişi denedi ki ilişki kurmayı? Sadece ortada söylenen ''Bu ortamda ilişki olmaz, aldatılırsın. Hem geleceğin bile olmayacak'' kehanetinden ileri gitmemektedir.

Hal böyle olunca ne yazık ki, kimse ilişki düşünemiyor. Tabii ki, sosyal baskı, din ve devlet baskıları olabilir ve olacaktır. Ama bunlar nasıl ki eşcinsel sex yaşamana engel olamıyorsa, ilişki yaşamana da pek tabi engel olmayacaktır.

Hayatımız hep bahaneyle geçiyor beyler.. Umarım bu dünyadan göçmeden sex haricindeki, sahiplenme, sahiplenilme duygusunu tadarsınız..

Kırmızıbaşlıklıçocuk

4 yorum:

  1. bence şöyle bir durum var ,sosyalleşememe sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyorum,normal bir kız erkek ilişkisi çok normal karşılanırken diğer ilişkilere olanak bulma ihtimaliniz çok düşük,ve sosyal çevre denen şey de maalesef internetten ve sosyal medyadan edinebiliyorsun bu da doğal olarak zaten uzun süreli ilişkilerin olasılığını düşürüyor,sanallık var yani sosyal medyadan da birde,su anlamda ;insanlar genelde hep en iyi halini en mutlu en güzel yada en yakışıklı halini paylaşır,ama gerçek tamamen farklıdır ,bi nevi maske gibi düşün ,bence en iyisi her şeyi akışına bırakmak yani şu anlamda
    sosyal yaşantıda bir anda olan ilişki (ansızın ,arkadaş aracılıksız ve tamamen doğal) biliyorum bu zor ama bence insanın karsısına bir sekilde cıkar aylar yada yıllar sonra olsa bile...

    YanıtlaSil
  2. biliyorum çok karışık bir cümle oldu ama bu yazdığın gerçekten büyük bi soru/n
    mailleşmek istersen bu konu hakkında özel olarak : cehuopmyctanxa@gmail.com
    (anlatacağın özel şeyler olabilir belki diye yazdım ,bazen insan anlatma ihtiyacı duyuyor)

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca insanlar insanlardır.. Görüyorsunuz hesabı... Yani kendimiz olmaya vakit yok ki.. kalan vakitte de hemen doyurmak istediğimiz temel içgüdümüz ile körlemesine bi gidişat. Sanıyorum ki norm kavramlarının tam bir şekilde oturmnası yaşanılması ve sonrasında daha olgun şeyler yaşamak gerekir. Ya da anlatmak istediğim yanıldığıma mı yetmez.. Üzücü hani

    YanıtlaSil
  4. Gay Sohbet, Gay Chat, Gay Arkadaşlık Sitesi, Eşcinsel Sohbet, Eşcinsel Arkadaşlık Sitesi

    YanıtlaSil