Salı, Ocak 17, 2017

KARANLIKTAKİ ÖZGÜRLÜK

Karanlıktaki Özgürlük.. 

Neden mi bu isim? Çünkü bir eşcinsel sadece karanlıkta özgürdür. Ancak karanlık, heteroseksüellerin ilişkiler üzerindeki tabularını, kalıplarının üstüne örtmeye işe yarar. Heteroseksüellerin düğünleri, nişanları, nikâhları,  balayları, kına geceleri, bir eşcinselin gözüne ve hatta tüm herkesin gözüne sokulur ve bir şey denmez de, bir eşcinsel çiftin birbirine sarılması toplumda derin yankılara yol açar. 

Kendi iradeleriyle, onsekiz yaşını geçmiş birbirini seven iki çiftin birbirine sarılması nedense ahlaksızlık, terbiyesizlik, günahkârlık adı altında büyük yankı uyandırır. İşte bizi örten, bu özgürlüğe ulaştıran yegâne şey, karanlık.
Karanlıkta, basmakalıplardan, o nefret içerikli bakışlardan kurtulma şansımız oluyor. Ne yazık ki, sevgi gibi kutsal bir şeyi karanlıkta göstermek zorunda kalıyoruz. Sevdiğimizle karşılıklı oturduğumuzda, gözlerinin içine yıllardır görmemişliğin hasretiyle bakıyor gibiyken sarılamamak, bir eşcinsel birey için en zor şeylerden sadece birisi. Bütün gün, toplumun baskısından, sözlerinden, hareketlerinden çekinerek sevdiğine dokunamamak..
Bu adil mi? Hayır! Hem de hiç adil değil. Sizler neredeyse gerdek geceniz'deki fotoğrafları çekip gözümüze sokacak kadar özgürsünüz ve biz sadece sarılmak istiyoruz ve bu ahlaksızlık oluyor..


Bir eşcinsel olarak sevdiğime sarılmak için, her günün karanlık olmasını diliyorum.. Karanlık olsun ki, o kötü bakışlardan, hakaretlerden, kötü sözlerden, tacizlerden, tehditlerden korunabilelim. 
Karşımızda el ele oturan heteroseksüel çiftlere karşı sadece suskun, birbirine kenetlenen iki çift göz.. Tanrım! Eğer oradaysan adaleti sağlamalısın. Yarattığın her eşcinsel kulun için adaleti sağlamalısın!
Umuyorum ki, bir gün dünya, insanların cinsel uzvunun nereye gireceğiyle değil de, o insanın topluma, kendine, çevreye olan yararıyla, verdiğiyle ilgilenir. 
Bir erkeğin penisinin kadına girmesi sonucu mu insanlar o kişiye saygı duyuyor? Yatak odası bizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Ayşe teyzenin kocasıyla yatak odasında yaptığı iğrençliklerden neden bahsetmiyorsunuz? Ya da ayak fetişisti olan Fatma abladan? Doğru, genel kalıplarımız o penisin kime girdiğiyle alakalıydı değil mi? 

Umuyorum, ölmeden önce dünyanın diğer yüzünü görebilirim.. Kendi sevdiğime istediğim an, istediğim ortamda sarılabilir, koklayabilir, öpebilirim...



Kırmızıbaşlıklıçocuk
21 Aralık 2017
19:10


2 yorum:

  1. Merhaba kardeş
    "Bir erkeğin penisinin kadına girmesi sonucu mu insanlar o kişiye saygı duyuyor?"
    Bu sorunun cevabını veriyorum.
    Evet, ama neden
    Insanlarin kendi fikirleri dogrudur ve kendileri gibi düşünmeyeni toplumdan dışlar.
    Şöyle bir erkeği erkek yapan o şeydir ve "en önemlisi geliyor"ihtiyacı karşılaması gerekli olması buda onun elinde olamayan bir şeydir.Erkek nekadar dişi yi hamile bırakırsa okadar havası artar düşüncesinden gelmektedir.
    Umarım anlata bilmişimdir.
    Yada analayan anlamıştır.

    YanıtlaSil